Nieuws en Pers Nieuws asr wint FD Henri Sijthoff prijs
Nieuws Utrecht 05 november 2021 08:00 EU/Amsterdam

a.s.r. wint FD Henri Sijthoff-prijs

Donderdagavond nam a.s.r. de FD Henri Sijthoff-prijs in ontvangst voor het jaarverslag 2020. Drie keer eerder was het jaarverslag van a.s.r. al genomineerd voor deze jaarlijkse prijs van Het Financieele Dagblad voor ondernemingen die zich onderscheiden in hun verslaglegging. In de categorie jaarverslagen van AEX-fondsen laat a.s.r. de andere genomineerden ASML en Just Eat Takeaway achter zich. Van Landschot Kempen won de prijs in de categorie overige beursfondsen en Royal Swinkels won in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven.

De FD Henri Sijthoff-prijs wordt toegekend aan jaarverslagen die meer behandelen dan de balans en de resultatenrekening. Beleggers, klanten, werknemers en andere belanghebbenden moeten volgens de jury inzicht krijgen in zaken als strategie, risico's en dilemma's. Ook moeten bedrijven aangeven wat ze doen op maatschappelijk vlak.  

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: ‘Na de 4e nominatie in 5 jaar is het fijn erkenning in de vorm van deze prijs te krijgen. Het was een eer om namens de vele collega’s die aan het jaarverslag werken de prijs in ontvangst te mogen nemen. De jury geeft a.s.r. een compliment voor de wijze waarop we jaar op jaar ons jaarverslag verder weten te verbeteren en daarbij dit jaar ook veel aandacht geven aan personele ontwikkelingen naast alle financiële gegevens.

Jury
De jury prijst het hoge niveau van de financiële verslaggeving en communicatie van bedrijven. Ook is duurzaamheid vaak integraal in de verslaggeving opgenomen en dit jaar heeft cybersecurity meer aandacht gekregen. Daarnaast waren de juryleden dit jaar kritischer over de risicoparagrafen, waarvan de inhoud kwalitatief nog vaak onvoldoende is. 

Lees het jury-rapport

Corporate Communicatie Financiële resultaten
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact