{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws Duurzame beleggingsbeleid a.s.r. wederom als beste gewaardeerd
Nieuws Utrecht 28 juli 2022 08:00 EU/Amsterdam

Duurzame beleggingsbeleid a.s.r. wederom als beste gewaardeerd

In de update van de Eerlijke Verzekeringswijzer, dat het duurzame beleggingsbeleid van Nederlandse verzekeraars beoordeelt, komt a.s.r. opnieuw als beste uit de bus, met een score van 89%. Op 12 van de 14 thema's scoort a.s.r. het hoogst en bij 4 thema's is dat een 10: Gezondheid, Mensenrechten, Natuur en Wapens.

asr-gebouw-sfeer4

De tweejaarlijkse beleidsupdate 2022 van de Eerlijke Verzekeringswijzer is opnieuw aangescherpt en het aantal thema's is teruggebracht naar 14. Over de hele linie scoren verzekeraars lager dan 2 jaar geleden, en kleinere verzekeraars doen het over het algemeen minder goed dan de grotere.

a.s.r. laat een ander beeld zien, met 2 zevens (Belastingen en Dierenwelzijn), 2 achten (Klimaatverandering en Transparantie), 6 negens (Arbeidsrechten, Corruptie, Gendergelijkheid, Maakindustrie, Mijnbouw en Olie & Gas) en 4 tienen (Gezondheid, Mensenrechten, Natuur en Wapens). De gemiddelde score komt hiermee op 89%. Net als de vorige keren heeft a.s.r. de hoogste score behaald van de (in dit geval) 16 onderzochte verzekeraars. Het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. wordt daarmee als beste gewaardeerd in de Nederlandse verzekeringssector door de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Eerlijke Verzekeringswijzer
De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection en onderzoekt sinds 2013 het beleggingsbeleid van verzekeraars op een aantal duurzaamheidscriteria. Hierbij wordt gelet op 2 dingen: wat hebben verzekeraars in hun beleid vastgelegd over beleggingen, en hoe is de praktijk? Sinds 2014 staat a.s.r. op de eerste plaats. Meer informatie: eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer

Corporate Communicatie asr vermogensbeheer MVO
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact