Nieuws en Pers Nieuws Hoofdkantoor asr voldoet aan Paris Proof-norm
Nieuws Utrecht 06 december 2023 11:52 EU/Amsterdam

Hoofdkantoor a.s.r. voldoet aan Paris Proof-norm

Tijdens het Paris Proof Congres op donderdag 30 november, georganiseerd door Dutch Green Building Council (DGBC), heeft a.s.r. voor haar hoofdkantoor in Utrecht een WEii-certificaat met de kwalificatie Paris Proof ontvangen. Dit betekent dat het gebouw voldoet aan de Paris Proof-norm van een maximaal gebruik van 70 kWh/m2 per jaar.

Het kantoor van a.s.r.

WEii staat voor Werkelijke Energie intensiteit indicator en maakt op uniforme wijze inzichtelijk wat een gebouw per vierkante meter per jaar aan energie gebruikt. Naast a.s.r., ontvingen ook INNAX en RoyalHaskoningDHV een certificaat voor hun kantoorgebouwen.

Paul Hartenberg, teammanager Huisvesting a.s.r.: ‘Dit is een geweldige erkenning voor onze duurzaamheidsambitie. En hoewel we al Paris Proof zijn, zien we ook hoe we nog verder kunnen verbeteren. Zo worden op dit moment 3000 ledlampen in ons hoofdkantoor vervangen waarmee we jaarlijks 200.000 kWh extra besparen.’

Martin Mooij, programmamanager bij DGBC: “Het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht is een goed voorbeeld van een jaren ‘70 kantoorpand dat na een uitgebreide renovatie voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen. Het is een van de eerste Paris Proof-voorbeeldprojecten, dat over de jaren de score verder verbeterd heeft tot 59 kWh/m2 per jaar.”

De WEii-score van een gebouw wordt bepaald op basis van het werkelijk gemeten energiegebruik en de gebruiksoppervlakte van het gebouw. Gebouweigenaren en -gebruikers krijgen hierdoor direct inzicht in de werkelijke energieprestaties van hun pand in relatie tot gelijkwaardige panden in hun sector, in plaats van een theoretisch inzicht. Daarnaast geeft het een beeld van de route naar het halen van de Parijse klimaatdoelstellingen of zelfs het realiseren van een energieneutraal gebouw.

asr real estate
Gerelateerd nieuws

Contact