Nieuws en Pers Nieuws Initiatief Nederlandse financiële instellingen wordt wereldwijd overgenomen
Nieuws Utrecht 24 september 2019 12:00 EU/Amsterdam

Initiatief Nederlandse financiële instellingen wordt wereldwijd overgenomen

Maandag 23 september is de lancering van PCAF Global bekendgemaakt. PCAF staat voor een methodiek die is ontwikkeld voor de berekening van de carbon footprint van beleggingen. a.s.r. is een van de deelnemers van dit initiatief, wat tot nu toe gedragen werd door alleen Nederlandse financiële instellingen.

a.s.r. gebouw - logo op gebouw

Het initiatief ‘Partnership for Carbon Accounting Financials’(PCAF) bestaat 4 jaar en is een samenwerking van Nederlandse financiële instellingen om een methodiek te ontwikkelen die de klimaatimpact van hun investeringen berekent en rapporteert.

Maandag is in New York de lancering bekendgemaakt dat 50 internationale financiële instellingen zich hebben aangesloten bij PCAF Global. Hiermee zijn de eerste stappen naar een wereldwijde standaard gezet.

Voor Nederland is inmiddels voor een groot deel van de beleggingscategorieën een goede methodiek beschikbaar. Bij a.s.r. kan meer dan 85% van onze beleggingen de carbon footprint worden berekend! De RvB heeft hier in 2018 een non-financial target van gemaakt. Doel is om in 2021 voor tenminste 95% van onze investeringen de carbon footprint te kunnen meten.

Partnership for Carbon Accounting Financials Global (PCAF)
Het Partnership for Carbon Accounting Financials Global, afgekort tot PCAF Global, bestaat uit banken, verzekeraars, pensioenfondsen en -uitvoerders uit veel verschillende landen. Van Mongolië tot Ecuador en van Zuid-Afrika tot Canada.
Lees meer over PCAF: carbonaccountingfinancials.com

asr vermogensbeheer

Gerelateerd nieuws


Contact