{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers Bedrijfspensioen van Brand New Day heet vanaf nu Doenpensioen van a.s.r.
Pers Utrecht 01 april 2022 10:00 EU/Amsterdam

Bedrijfspensioen van Brand New Day heet vanaf nu Doenpensioen van a.s.r.

Het product Bedrijfspensioen van Brand New Day PPI heet vanaf nu Doenpensioen van a.s.r. De naamwijziging is een gevolg van de volledige overname van premiepensioeninstelling Brand New Day door a.s.r. op 1 april vorig jaar. Doenpensioen wordt uitgevoerd door de ppi van a.s.r.

Doenpensioen

De PPI werd in 2011 via een joint venture tussen a.s.r. en Brand New Day (BND) opgericht. Sinds die tijd kozen ruim 7.800 werkgevers met circa 252.000 werknemers voor een pensioenregeling van BND PPI. Het beheerd vermogen bedroeg eind februari 2022 ruim € 1,8 miljard. 
a.s.r. had een belang van 50% in de PPI van BND en nam op 1 april 2021 het resterende belang over. Hiermee werd a.s.r. volledig eigenaar van de joint venture voor bedrijfspensioenen en kwamen de medewerkers van de PPI (53 fte) in dienst bij a.s.r. Bij de overname is afgesproken dat de naam BND PPI op termijn zou verdwijnen. 

Folkert Pama, directeur Pensioenen van a.s.r.: “Met Doenpensioen maken wij het voor kleine werkgevers toegankelijk om hun werknemers een flexibel en duurzaam pensioen aan te bieden. Zodat ook zij het kunnen ‘doen’. Dit past ook bij onze missie om een bijdrage te leveren aan de financiële zelfredzaamheid van Nederlanders”.

De nieuwe naam a.s.r. Doenpensioen is via onder andere een mailing en filmpjes aan adviseurs en klanten gecommuniceerd.

a.s.r. voert nu twee beschikbare premieregelingen:

  • Werknemers Pensioen
  • Doenpensioen

Over a.s.r.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. a.s.r. biedt producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en werkgevers. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden. a.s.r. is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AMX Index.

Corporate Communicatie Pensioenen
Gerelateerde berichten

Contact