Nieuws en Pers Pers Voorstel benoemingen BOB ELFRING ALS LID VAN DE rAAD VAN COMMISSARISSEN VAN A.S.R. EN HERBENOEMING JOOP WIJN
Pers Utrecht 29 februari 2024 07:30 EU/Amsterdam

Voorstel benoeming Bob Elfring als lid van de Raad van Commissarissen van a.s.r. en herbenoeming Joop Wijn

ASR Nederland N.V. draagt tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 29 mei 2024 Bob Elfring voor als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Bob Elfring is de opvolger van Herman Hintzen, die dan zijn tweede termijn heeft afgerond.

Het kantoor van a.s.r.

Bob Elfring (1959) studeerde Rechten en Economie aan de Universiteit van Groningen. Hij startte zijn loopbaan in 1984 bij Amro Bank en heeft vervolgens 40 jaar in de financiële sector gewerkt. Aanvankelijk vanuit Amsterdam voor Nederlandse banken, waaronder MeesPierson, later ook voor buitenlandse banken in London en Zürich. Van 2011 tot 2018 was hij bij Bank of America Merrill Lynch verantwoordelijk voor Corporate en Investment Banking in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Van 2019 tot 2021 heeft Bob Elfring als Senior Advisor gewerkt voor CVC Capital Partners. Sinds 2021 werkt hij bij J.P. Morgan als Vice Chairman EMEA Investment Banking. 

Bob Elfring is sinds 2020 lid van de Raad van Commissarissen bij Koninklijke BAM Groep N.V. en sinds 2021 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vuyk Holding B.V. 

Joop Wijn, voorzitter RvC a.s.r.: ‘Bob beschikt over brede kennis van de financiële sector en kapitaalmarkten. Hij heeft ruime ervaring als toezichthouder en hij weet veel van governance-, overname- en integratievraagstukken. Deze ervaringen en zijn plezierige persoonlijkheid passen in de profielschets en vormen een mooie aanvulling op de competenties van de huidige RvC. We zijn als RvC verheugd over zijn komst. Tegelijkertijd nemen we na acht jaar afscheid van Herman Hintzen die zal aftreden. We willen hem nu alvast enorm bedanken voor zijn inzet, collegialiteit en inzichten in onder meer de (internationale) kapitaalmarkt.'

De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor de benoeming van Bob Elfring. Na benoeming door de AVA op 29 mei 2024 zal Bob Elfring direct toetreden tot de RvC en als lid van de Audit- en Risicocommissie en de Remuneratiecommissie. 

Op de AVA kunnen aandeelhouders ook hun stem uitbrengen voor de herbenoeming van Joop Wijn, voorzitter van de RvC van a.s.r. Joop Wijn is sinds oktober 2020 lid van de RvC van a.s.r. De tweede benoemingstermijn loopt tot en met de AvA 2028. 

Na deze nieuwe benoeming en herbenoeming bestaat de RvC uit de volgende zeven leden:

• Joop Wijn (voorzitter) 
• Sonja Barendregt
• Gisella van Vollenhoven
• Gerard van Olphen
• Daniëlle Jansen Heijtmajer
• Lard Friese
• Bob Elfring

De oproeping en de bijbehorende documenten voor de AVA worden op 16 april 2024 gepubliceerd op de website van a.s.r. 

Corporate Communicatie Investor Relations Jaarresultaten
Gerelateerde berichten

Contact