Over ASR Tentoonstelling 300 jaar a.s.r.

Tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar'

Alleen een bedrijf dat zijn geschiedenis koestert, heeft een toekomst. Dat geldt zeker voor a.s.r. Want in 2020 bestaat a.s.r. 300 jaar en daar is een unieke tentoonstelling aan gekoppeld. De tentoonstelling is tot 12 juni vrij toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. 

Mededeling

In verband met het coronavirus heeft a.s.r. besloten om per direct tot nadere berichtgeving alle vestigingen te sluiten.
Dat betekent ook dat de tentoonstelling ‘a.s.r. doet het, al 300 jaar’ niet te bezoeken is.

Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen via 300jaar@asr.nl

300 jaar a.s.r-geschiedenis komt tot leven! 

Wat begon als schadeverzekeraar van koopvaardijschepen in de 17e eeuw, en wat via de eerste brandverzekeringen en latere levensverzekeringen uitgroeide tot instituten als AMEV, Stad Rotterdam en nu a.s.r. is samengevat in een unieke tentoonstelling ’a.s.r. doet het, al 300 jaar.’

Op 3 verdiepingen van het a.s.r.-gebouw aan de Archimedeslaan in Utrecht komt aan de hand van unieke stukken als beelden, bode versierselen, boeken, polissen, affiches, kalenders, emaille borden, filmpjes en een VR experience deze geschiedenis tot leven. Een overzicht van wat verzekeren voor invloed had op het dagelijkse bestaan van de Nederlanders en de risico’s die zij wilden verzekeren.

Daarnaast zijn er bijzondere bruiklenen te bewonderen zoals de gevelsteen van Stad Rotterdam, de bibliotheekkast en twee gevelbeelden van het jugendstil kantoorgebouw van Levensverzekering Maatschappij Utrecht.

Extra opening zaterdag

Speciaal voor geïnteresseerden is de tentoonstelling extra geopend op twee zaterdagen. Op zaterdag 7 maart en 25 april van 10.00 tot 16.00 uur is van harte welkom om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken. Schrijf je nu hier in

Activiteiten
Je kunt de tentoonstelling zelfstandig bezoeken of gebruik maken van een rondleiding met een gids (beperkte plek). Daarnaast is er een presentatie over de tentoonstelling in het Vergadercentrum. Ook zijn er kunstkenners aanwezig om een privé kunstitem te taxeren. Kinderen kunnen een speurtocht doen of een kleurplaat maken en zo kans maken op een Museumkaart.

  • Opening tentoonstelling toon

  • Praktische informatie toon

  • Bereikbaarheid toon

  • Publicaties toon

  • Bewaarmagazine a.s.r. 1720 - 2020 toon