Over ASR Tentoonstelling 300 jaar a.s.r.

Tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar'

d'Oude hofpoort

In verband met de coronamaatregelen is de tentoonstelling
tot nader bericht gesloten. 

We hopen dat het binnenkort weer mogelijk is om onze tentoonstelling live te bezoeken. Zodra dit kan zullen wij hierover berichten.

In deze tentoonstelling komt 300 jaar a.s.r.-geschiedenis tot leven!

Wat begon als schadeverzekeraar van koopvaardijschepen in de 17e eeuw en wat via de eerste brandverzekeringen en latere levensverzekeringen uitgroeide tot instituten als AMEV, Stad Rotterdam en nu a.s.r. is samengevat in een unieke tentoonstelling ’a.s.r. doet het, al 300 jaar.’

Op 3 verdiepingen van het a.s.r.-gebouw aan de Archimedeslaan te Utrecht komt deze geschiedenis tot leven aan de hand van unieke stukken als beelden, bode versierselen, boeken, polissen, affiches, kalenders, emaille borden, filmpjes en een VR-experience. Een overzicht van wat voor invloed verzekeren had op het dagelijkse bestaan van de Nederlanders en de risico's die zij wilden verzekeren.

Daarnaast zijn er bijzondere voorwerpen te bewonderen, die in bruikleen zijn gegeven, zoals de gevelsteen van Stad Rotterdam, de bibliotheekkast en twee gevelbeelden van het Jugendstilkantoorgebouw van Levensverzekerings Maatschappij Utrecht.

Virtuele bezoek en rondleiding

Bent u nu al nieuwsgierig naar wat er is te zien in deze unieke tentoonstelling? Neem dan een kijkje in de virtuele rondleiding via https://bit.ly/3f7gnan

Of laat u rondleiding door onze conservator Sigrid Vegter:

Sigrid Vegter vertelt in een podcast over de 300-jarige historie van a.s.r.
a.s.r. 300 tentoonstelling