Over ASR Tentoonstelling 300 jaar a.s.r.

Tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar'

d'Oude hofpoort

Onze tentoonstelling is vanaf maandag 1 maart 2022 weer te bezoeken. Wij vragen u om uw bezoek te melden via onze registratiesite.
Op deze site kunt u zich aanmelden om een vrij bezoek te brengen aan de tentoonstelling of deel te nemen aan een van de georganiseerde rondleidingen. 

Wij hopen u snel te verwelkomen.

In deze tentoonstelling komt 300 jaar a.s.r.-geschiedenis tot leven!

Wat begon als schadeverzekeraar van koopvaardijschepen in de 17e eeuw en wat via de eerste brandverzekeringen en latere levensverzekeringen uitgroeide tot instituten als AMEV, Stad Rotterdam en nu a.s.r. is samengevat in een unieke tentoonstelling ’a.s.r. doet het, al 300 jaar.’

Op 3 verdiepingen van het a.s.r.-gebouw aan de Archimedeslaan te Utrecht komt deze geschiedenis tot leven aan de hand van unieke stukken als beelden, bode versierselen, boeken, polissen, affiches, kalenders, emaille borden en filmpjes. Een overzicht van wat voor invloed verzekeren had op het dagelijkse bestaan van de Nederlanders en de risico's die zij wilden verzekeren.

Daarnaast zijn er bijzondere voorwerpen te bewonderen, die in bruikleen zijn gegeven, zoals de gevelsteen van Stad Rotterdam, de bibliotheekkast en twee gevelbeelden van het Jugendstilkantoorgebouw van Levensverzekerings Maatschappij Utrecht.

Virtuele bezoek en rondleiding

Bent u nu al nieuwsgierig naar wat er is te zien in deze unieke tentoonstelling? Neem dan een kijkje in de virtuele rondleiding via https://bit.ly/3f7gnan

Of laat u rondleiding door onze conservator Sigrid Vegter:

Sigrid Vegter vertelt in een podcast over de 300-jarige historie van a.s.r.
a.s.r. 300 tentoonstelling