Over ASR Tentoonstelling 300 jaar a.s.r.

Tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar'

d'Oude hofpoort
Goed Nieuws!

De tentoonstelling ‘a.s.r. doet het, al 300 jaar’ is verlengd tot en met juni 2021. We hopen dat het binnenkort weer mogelijk is om onze tentoonstelling live te bezoeken. Zodra dit kan, zullen wij hierover berichten. 

Virtuele rondleiding

Bent u nu al nieuwsgierig naar wat er is te zien in deze unieke tentoonstelling? Neem dan een kijkje in de virtuele rondleiding via https://bit.ly/3f7gnan

In verband met de coronamaatregelen is de tentoonstelling
tot nader bericht gesloten. 

300 jaar a.s.r-geschiedenis komt tot leven! 

Wat begon als schadeverzekeraar van koopvaardijschepen in de 17e eeuw, en wat via de eerste brandverzekeringen en latere levensverzekeringen uitgroeide tot instituten als AMEV, Stad Rotterdam en nu a.s.r.
is samengevat in een unieke tentoonstelling ’a.s.r. doet het, al 300 jaar.’

Op 3 verdiepingen van het a.s.r.-gebouw aan de Archimedeslaan in Utrecht komt aan de hand van unieke stukken als beelden, bode versierselen, boeken, polissen, affiches, kalenders, emaille borden, filmpjes en een VR experience deze geschiedenis tot leven. Een overzicht van wat verzekeren voor invloed had op het dagelijkse bestaan van de Nederlanders en de risico’s die zij wilden verzekeren.

Daarnaast zijn er bijzondere bruiklenen te bewonderen zoals de gevelsteen van Stad Rotterdam, de bibliotheekkast en twee gevelbeelden van het jugendstil kantoorgebouw van Levensverzekering Maatschappij Utrecht.

Sigrid Vegter vertelt in een podcast over de 300-jarige historie van a.s.r.
a.s.r. 300 tentoonstelling