{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers Werkgeversfusie asr en Aegon Nederland afgerond
Pers Utrecht 02 oktober 2023 09:00 EU/Amsterdam

Werkgeversfusie a.s.r. en Aegon Nederland afgerond

Op 1 oktober 2023 is de juridische fusie tussen ASR Nederland N.V. (a.s.r.) en Aegon Nederland N.V. (Aegon Nederland) afgerond. Dat betekent dat Aegon Nederland als bedrijf en werkgever overgaat in a.s.r. Met de juridische fusie – ook wel de werkgeversfusie genoemd – ontstaat één van de grootste verzekeraars in Nederland waar zo’n 9.600 mensen werken.

asr-gebouw-sfeer3

Jos Baeten, CEO a.s.r.: ‘Vandaag markeert een belangrijk moment. Waar wij met de transactie van de aandelen op 4 juli jl. spreekwoordelijk ‘de sleutel van het huis Aegon Nederland kregen’, kunnen we na deze juridische fusie ook daadwerkelijk starten met de integratie van de beide, prachtige bedrijven. Om in de analogie te blijven; we beginnen met de verbouwing en de inrichting van het huis voor collega’s, klanten en intermediairs.’

Hoewel het hoofdkantoor van de combinatie in Utrecht is, blijven alle Aegon-locaties voorlopig open. De locatie Den Haag blijft in ieder geval open tot eind 2024, Leeuwarden tot minimaal eind 2025. De locaties in Amsterdam (Knab) en Groningen (TKP) blijven open. Dit was al eerder bekendgemaakt.

Over de nieuwe combinatie
a.s.r. en Aegon N.V. kondigden vorig jaar oktober de samenvoeging van Aegon Nederland en a.s.r. aan. Na groen licht van de Autoriteit Consument & Markt, De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank werd de transactie op 4 juli jl. een feit. Deze transactie omvatte alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van alle activiteiten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten.

De samenvoeging van activiteiten wordt in fases uitgevoerd en is naar verwachting uiterlijk in 2026 klaar. 

Corporate Communicatie
Gerelateerde berichten

Contact