Nieuws en Pers Pers a.s.r. wijzigt bestuursstructuur met introductie Management Board
Pers Utrecht 08 juni 2023 13:00 EU/Amsterdam

a.s.r. wijzigt bestuursstructuur met introductie Management Board

a.s.r. is voornemens de bestuursstructuur te wijzigen en introduceert een Management Board bestaande uit de leden van de RvB, een CRO, een CHRO en een COO Life. De Management Board wordt effectief vanaf closing van de voorgenomen transactie met Aegon en vervangt het in 2019 ingestelde Business Executive Committee. Met de Management Board wordt kennis en ervaring met betrekking tot specifieke aandachtsgebieden direct bij de besluitvorming op bestuursniveau betrokken. Deze wijziging is een belangrijke stap voor de toekomst van a.s.r. na de samenvoeging met Aegon Nederland. De transactie moet nog door de toezichthouders worden goedgekeurd.

a.s.r.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van a.s.r. zijn van mening dat een wijziging van de bestuursstructuur en het invoeren van een Management Board gewenst is om de omvangrijke integratie aan te sturen en op lange termijn bestuurlijke continuïteit te borgen nu a.s.r. aanzienlijk groter wordt na samenvoeging met Aegon Nederland. De Management Board vervangt het eerder ingestelde Business Executive Committee en bestaat uit CEO Jos Baeten, CFO Ewout Hollegien, COO/CTO Ingrid de Swart, COO Life Willem van den Berg, Chief Risk Officer (CRO) Rozan Dekker en Chief Human Resources Officer (CHRO) Jolanda Sappelli. De Raad van Bestuur blijft statutair eindverantwoordelijk voor het besturen van a.s.r.

CRO Rozan Dekker is nu directeur Group Risk Management bij a.s.r. en CHRO Jolanda Sappelli is nu directeur HR bij a.s.r. COO Life Willem van den Berg is nu nog managing director Life bij Aegon Nederland en bij Aegon verantwoordelijk voor de voorgenomen samenvoeging met a.s.r. In de Management Board wordt hij verantwoordelijk voor alle Leven-activiteiten van a.s.r. waaronder Pensioenen, Leven Individueel en Uitvaart, pensioenuitvoerder TKP en de PPI’s Aegon Cappital en a.s.r. PPI. CHRO Jolanda Sappelli krijgt een belangrijke rol gedurende de samenvoeging van Aegon Nederland en a.s.r. voor alles wat op personeels- en organisatiegebied moet gebeuren. CRO Rozan Dekker wordt verantwoordelijk voor de risicomanagement- en compliance-organisatie van a.s.r. 

De introductie van de Management Board is onder voorbehoud van closing van de voorgenomen transactie met Aegon, die na goedkeuring van de toezichthouders, waaronder DNB en de ACM, op zijn vroegst op 1 juli 2023 zal plaatsvinden. De benoemingen van de COO Life, CRO en CHRO zijn onder voorbehoud van goedkeuring door DNB.

Corporate Communicatie
Gerelateerde berichten

Contact