{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Pers a.s.r. verhoogt doelstelling voor kostensynergien uit integratie
Pers Utrecht 30 november 2023 07:00 EU/Amsterdam

a.s.r. verhoogt doelstelling voor kostensynergieën uit integratie met Aegon Nederland naar € 215 miljoen

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) organiseert vandaag een Investor Update voor institutionele beleggers. Jos Baeten, CEO van a.s.r., en andere leden van de Management Board geven een update over de voortgang van de integratie van Aegon Nederland. De Management Board gaat in op de operationele aspecten van de integratie, een onderdeel daarvan is een toelichting op de verhoogde doelstelling van kostensynergiën uit de integratie. Op het programma staat ook een toelichting op de beleggingsverzekeringen.

Investor update a.s.r. 30 November 2023

Een jaar geleden kondigde a.s.r. aan een toonaangevende verzekeraar in Nederland te creëren door de activiteiten van Aegon Nederland en die van a.s.r. samen te voegen. Na de closing van de transactie op 4 juli 2023 geeft a.s.r. vandaag een update aan institutionele beleggers over de integratie van de eerste afgelopen vijf maanden en deelt het integratieplan voor de komende jaren. 

De ervaringen in de integratie tot nu toe bevestigen de sterke strategische en financiële voordelen van de combinatie. De uitvoering van de integratie verloopt volgens plan. a.s.r. heeft er alle vertrouwen in dat het onder leiding van een sterk en ervaren team van senior managers de integratie van Aegon Nederland vóór eind 2026 succesvol kan afronden. 

a.s.r. verwacht een totale run-rate kostensynergie van € 215 miljoen, vóór belastingen (per jaar) drie jaar na closing, wat € 30 miljoen hoger is dan de oorspronkelijk aangegeven doelstelling van € 185 miljoen, zoals aangekondigd op 27 oktober 2022. 

Tijdens de Investor Update zal a.s.r. de bronnen en de timing van de verwachte kostensynergieën toelichten. a.s.r. zal ook een toelichting geven op de implementatie van het partiële interne model. In juni volgend jaar organiseert a.s.r. een Capital Markets Day waar een update gegeven wordt van de strategie van de gecombineerde bedrijven, inclusief de nieuwe middellangetermijndoelstellingen en een geactualiseerd kapitaalbeleid.

De Investor Update begint om 11.15 uur CET en eindigt om ongeveer 16.00 uur CET, inclusief QA. De presentatie kan live worden bekeken via webcast via deze link. Een herhaling van de webcast zal beschikbaar zijn na het evenement. Alle materialen die tijdens de Investor Update worden gepresenteerd, zijn online beschikbaar op https://www.asrnederland.nl/investor-relations/investor-update.

Investor Relations Financiële resultaten
Gerelateerde berichten

Contact