{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws asr brengt eerste editie klimaatverslag uit
Nieuws Utrecht 22 maart 2022 15:00 EU/Amsterdam

a.s.r. brengt eerste editie klimaatverslag uit

Vandaag verschijnt het eerste klimaatverslag van a.s.r. In deze publicatie staat informatie over het klimaatbeleid van a.s.r. met betrekking tot haar doelstellingen, activiteiten, klimaatrisico’s en resultaten. Met behulp van praktijkvoorbeelden en illustraties laat a.s.r. zien hoe zij haar verantwoordelijkheid neemt en invloed uitoefent om klimaatverandering tegen te gaan en om de energietransitie te stimuleren.

Klimaatverandering en energietransitie is een van de drie thema’s waarmee a.s.r. impact wil maken op het gebied van duurzaamheid. In voorgaande jaren rapporteerde a.s.r  hierover in het Jaarverslag, maar door het toenemende belang van dit onderwerp komt a.s.r. nu met een apart klimaatverslag. Deze publieksvriendelijke versie is digitaal beschikbaar in het Nederlands en Engels en verschijnt vanaf nu jaarlijks op de website van a.s.r. 

Annechien ten Brink, duurzaamheidsmanager bij a.s.r.: ‘Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze strategie. In dit klimaatverslag lees je dat ‘klimaat’ onderdeel uitmaakt van zowel onze beleggingsstrategie als onze producten en diensten. Hoe we hier in het afgelopen jaar precies invulling aan hebben gegeven lees je hierin uitgebreid terug. Door ons beleid en onze prestaties op het gebied van klimaat toegankelijker te maken voor een breder publiek, hopen we ook de dialoog met onze stakeholders verder op gang te brengen. Als samenleving staan we immers voor een steeds grotere uitdaging om klimaatverandering tegen te gaan en onszelf te beschermen tegen de gevolgen hiervan.

Klik hier om het Klimaatverslag van a.s.r.  te bekijken.

MVO Corporate Communicatie
Gerelateerd nieuws

Contact