Nieuws en Pers Nieuws asr rondt migratie van ruim 800000 Levenpolissen af
Nieuws Utrecht 24 december 2019 09:30 EU/Amsterdam

a.s.r. rondt migratie van ruim 800.000 Leven-polissen af

Met de migratie van meer dan 800.000 polissen van 9 verschillende Leven-systemen naar het Keylane platform, komt na vijf jaar een einde aan het programma Service Books. Hiermee toont a.s.r. haar kracht om grootschalige migraties succesvol te kunnen uitvoeren.

Met deze afronding zet a.s.r. een grote stap in het beheer van haar levensverzekering-portefeuille. De migratie zorgt voor een efficiencyverbetering, een kostenbesparing en verdere verbetering van de dienstverlening aan klanten. Het migratieprogramma is in samenwerking met Finavista en Keylane uitgevoerd.
 
In 2015 besloot a.s.r. haar strategie ten aanzien van de portefeuille van levensverzekeringen te herzien. Aanleiding was het grote aantal zogeheten ‘closed-book’ systemen van a.s.r., haar rechtsvoorgangers (AMEV, Stad Rotterdam, De Amersfoortse) en overgenomen maatschappijen (Falcon en Generali). In de 9 systemen zaten veel producten met overeenkomstige kenmerken, maar die op een aantal punten toch afweken van elkaar.  

Pauline Derkman, directeur a.s.r. Leven & Pensioenen: ‘Met de afronding van dit grootschalige migratieprogramma laten we zien dat we in staat zijn om succesvol migraties uit te voeren. Met de migratie naar één systeem heeft a.s.r. de kosten, voor bijvoorbeeld individueel onderhoud, de afgelopen jaren kunnen terugbrengen. Door deze migratie krijgen klanten een beter product en een betere service, aangestuurd vanuit één systeem. a.s.r. heeft de ambitie om te groeien, zowel organisch als door overnames. Met deze stap sturen we alle leven-polissen nu centraal aan en zijn we een aantrekkelijke optie voor anderen die onderdak zoeken voor hun portefeuilles’. 

Leven

Gerelateerd nieuws


Contact