Nieuws en Pers Nieuws a.s.r. tekent commitment financiële sector Klimaatakkoord
Nieuws Utrecht 12 juli 2019 10:00 EU/Amsterdam

a.s.r. tekent commitment financiële sector Klimaatakkoord

a.s.r. heeft het commitment ondertekend van de financiële sector waarin afspraken staan om bij te dragen aan de uitvoering van het nationale Klimaatakkoord. Zoals de financiering van de energietransitie, het meten van de CO2-impact van beleggingen en het bepalen van reductiedoelstellingen.

Circa vijftig banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders en hun koepels hebben zich op woensdag 10 juli gecommitteerd aan de klimaatdoelen van het kabinet. In het bijzijn van minister Hoekstra van Financiën zetten zij hun handtekening onder een commitment waarmee zij zich verplichten vanaf 2020 te rapporteren over de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen. Daarnaast hebben ze uiterlijk in 2022 actieplannen klaar die bijdragen aan een vermindering van de uitstoot van CO2. Jaarlijks zal er overleg zijn over de voortgang van de uitvoering van de afspraken. 

Het commitment moet bijdragen aan de uitvoering van het nationale Klimaatakkoord, wat tot doel heeft om de uitstoot van CO2 in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Voor a.s.r. is de energietransitie geen nieuw thema. Sinds vorig jaar rapporteert a.s.r. bijvoorbeeld al over de CO2-impact van haar beleggingsportefeuille. Daarnaast investeert a.s.r. ook in bedrijven en initiatieven met impact in het kader van de energietransitie. 

MVO Corporate Communicatie

Gerelateerd nieuws