{ "menu": { "text": "Menu" } }
Nieuws en Pers Nieuws Ewout Hollegien per 2 april nieuwe directeur AOV
Nieuws Utrecht 24 februari 2020 12:15 EU/Amsterdam

Ewout Hollegien per 2 april nieuwe directeur AOV

Directeur AOV, Frank Romijn, draagt op 2 april zijn taken en verantwoordelijkheden over aan Ewout Hollegien. Sinds september 2019 is Ewout al lid van het MT. Hij is in deze periode ingewerkt en voorbereid op zijn functie als directeur AOV.

Ewout Hollegien

In juli 2019 is bekendgemaakt dat Ewout Hollegien (34) de beoogd opvolger is van Frank Romijn, die had aangegeven in de loop van 2020 met pensioen te willen. Frank Romijn is directeur AOV sinds 1996. Op 1 april is hij 40 jaar in dienst en op 2 april zal hij zijn taken en verantwoordelijkheden overdragen aan Ewout, die sinds september al lid is van het MT, verantwoordelijk voor Duurzame inzetbaarheid en Business Development. 

Ewout Hollegien is in 2007 als trainee gestart bij a.s.r. Hij werkte na zijn traineeship voor Group Risk Management (2009-2012) en Asset Management (2012-2015). In 2015 en 2016 heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding van de beursgang van a.s.r. Vervolgens heeft hij als manager Corporate Development (2016-2019) onder meer leiding gegeven aan de succesvolle overnames van Generali Nederland en Loyalis.

Jos Baeten CEO a.s.r.: 'Frank is bijna 40 jaar bij a.s.r. en heeft 24 jaar leidinggegeven aan ons AOV-bedrijf. Hij is een autoriteit op zijn vakgebied en a.s.r. is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzicht en inzet in al deze jaren. We gaan hem missen. Tegelijkertijd ben ik trots dat we met Ewout iemand uit eigen gelederen zien doorstromen naar een voor a.s.r. zo belangrijke functie. Ik heb alle vertrouwen in Ewout als opvolger voor onze 'mister AOV' Frank Romijn.’

De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB).

AOV
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact