Nieuws en Pers Nieuws Patrick Klijnsmit per 1 april nieuwe directeur vermogensbeheer a.s.r.
Nieuws Utrecht 30 maart 2023 09:30 EU/Amsterdam

Patrick Klijnsmit per 1 april nieuwe directeur vermogensbeheer a.s.r.

Directeur vermogensbeheer a.s.r., Jack Julicher, draagt per 1 april zijn taken en verantwoordelijkheden over aan collega Patrick Klijnsmit. Sinds september 1999 is Patrick al werkzaam bij a.s.r. in diverse rollen. De afgelopen weken heeft Patrick meegelopen met Jack om een soepele overgang te borgen en voorbereid te zijn op zijn nieuwe rol.

In januari 2022 is bekendgemaakt dat Patrick Klijnsmit de beoogd opvolger is van Jack Julicher, die had aangegeven in de loop van 2023 met pensioen te willen. Jack Julicher is directeur vermogensbeheer bij a.s.r. sinds 2003. Op 1 april is hij 27 jaar in dienst en zal hij zijn taken en verantwoordelijkheden overdragen aan Patrick, die zich de afgelopen maanden heeft ingezet voor de implementatie van de nieuwe internationale verslaggevingstandaard IFRS17/9. 

Patrick Klijnsmit is in 1999 gestart bij het hypotheekbedrijf van Stad Rotterdam Verzekeringen, nadat hij de studies economie en fiscale economie en de opleiding tot registeraccountant had afgerond. In de eerste jaren dat hij bij a.s.r. in dienst was werkte hij nog aan zijn proefschrift waarop hij in 2001 promoveert. Enkele maanden nadat Patrick bij het projectbureau bank- en hypotheken is gestart, wordt hij vestigingscontroller bank en hypotheken, waarna hij tussen 2002 en 2010 onder andere CFO vermogensbeheer is.

Jos Baeten, CEO a.s.r.: ‘Jack heeft 27 jaar voor a.s.r. gewerkt, waarvan hij 20 jaar leiding heeft gegeven aan ons vermogensbedrijf. Hij is een autoriteit op zijn vakgebied en a.s.r. is hem dankbaar voor zijn inzicht en inzet in al deze jaren. Onder zijn leiding heeft het bedrijf nieuwe groeimarkten aangeboord, zijn focus op het beheer van vermogen voor derden uitgebouwd en scherpe ambities gesteld op het gebied van duurzaamheid, waarvoor a.s.r. veel erkenning heeft gekregen. Tegelijkertijd zijn we blij met de komst van Patrick, iemand die al geruime tijd bij a.s.r. werkt en ook in cruciale jaren binnen het vermogensbedrijf actief was. Ik heb alle vertrouwen in Patrick als opvolger voor Jack.’

Corporate Communicatie asr vermogensbeheer
Gerelateerd nieuws
Alle berichten

Contact